Selasa, 13 Disember 2011

2011 SMTOWN - Santa U Are The One MV



Yeah! Lagu nih SUPER JUNIOR yang nyanyi!
Walaubagaimanapun, semua artis SMTOWN memang terbaik!
Perkara yang Yayah paling gembira ialah, Zhoumi dan Henry pun turut terlibat dalam lagu nih!
Jom ita layan kecomelan mereka ^^


I LIKE!

THANK YOU, SEE YOU IN THE NEXT POST

Rabu, 7 Disember 2011

Yayah's Comeback!


Apa khabar semua!!!!
Yayah dah kembali !!! ^^
Akhirnya peperiksaan SPM habis juga. Hanya Allah sahaja yang tahu betapa berdebarnya semasa menjawab
semua soalan tersebut. Seperti yang dijanjikan, Yayah kembali untuk mengemaskini blog ini. Dah berhabuk
sangat semasa Yayah buka, banyak labah-labah lari lintang-pukang *cerita tak benar*
(Teringat lirik Kyu oppa dalam A-CHA "aseul-aseul maedallin nan sarang-ui spider")
 Baiklah, Yayah dah terpesong sikit, kembali semula kepada cerita *cerita apa pulak?*

(Yeorobun!! Yayah dah cuba sebaik mungkin untuk menjawab peperiksaan.)

Selepas ini, tiada lagi baju uniform sekolah di almari dan buku teks yang perlu dibalut.
Tiba-tiba saja Yayah dah mula rindukan sekolah dan kawan-kawan seangkatan serta guru-guru yang
tak jemu mengajar Yayah. Yayah hanya mampu berdoa dan berharap agar mendapat keputusan yang baik.


(Yayah sayang mereka semua kerana telah bekerja keras untuk menjalankan tugas masing-masing *chu~*)

Sekarang dah ada masa yang lapang, Yayah akan lepaskan kerinduan kepada dunia KPOP. Selain SUPER JUNIOR, Yayah nak ketahui segala 'updates' tentang artis Kpop yang lain setelah Yayah tinggalkan mereka selama setahun*sedih* untuk fokus kepada SPM.
Misi untuk memburu Beast,SHINee,Infinite dan banyak lagi akan bermula!

Yayah juga terfikir untuk edit balik blog nih semula. Kemungkinan akan ada sedikit perubahan sahaja.
Dah hampir 2 bulan Yayah hiatus daripada menulis blog. Minta maaf kepada pengunjung blog nih kerana Yayah tak sempat nak lawat blog anda. Lain kali,Yayah akan lawat ^^

Terima kasih juga kepada sesiapa yang membaca 'post' ini. Yayah betul-betul rindukan kamu semua.
Jumpa lagi di 'post' yang akan datang!
Bye!


THANK YOU, SEE YOU IN THE NEXT POST

Selasa, 6 Disember 2011

[Song+Lyric] Super Junior NEW Japanese Single


Lagu baru SUPER JUNIOR iaitu SNOW WHITE !
Lagu ini mempunyai rentak yang perlahan dan amat menyenangkan.
Bagus jika dengar ketika tengah mengalami tekanan (macam ada pengalaman je bunyinya?)
Tak kisahlah, janji kawan-kawan semua mesti dengar. WAJIB untuk para ELF dan SUNAT untuk Kpoper's
(suka hati saja buat hukum sendiri)


Dah habis dengar? Bagaimana perasaan kamu semua?
Yayah memang rasa santai bila dengar lagu nih, macam Yayah dengar lagu Walkin'.
Kalau tengah dengar mesti nak menyanyi sekali kan? tapi bagaimana nak nyanyi kalau tak ada lirik?
Tak mengapa, jangan sedih ! Yayah akan bagi lirik lagu ini kepada semua pembaca dengan maksud sekali.


[Romaji Lyrics]
I`ll keep on feelin` everytime
kokoro niha kun gairu
Baby Don`t cry it`s all right now
futari deitaiyo
I`ll keep on dreamin` everytime
I know I`ll just find your love
daki atta ude no naka de
bokura hatadahitotsuninatte
daremo inai yuki no hodou de
iki ga shiroi hanabira ninaru
kun notenohirawosotto
nigiri shimeteru poketto
kokoro gayukkuri
atatakakunarunda
samishisaga futari tameshi tagaru
ai gadoredake fukai monoka
namida no fun dake shiawase ninaruyo
sou shinji teru
I`ll keep on feelin` everytime
kokoro niha kun gairu
Baby Don`t cry it`s all right now
futari deitaiyo
I`ll keep on dreamin` every time
I know I`ll just find your love
daki atta yuki no naka de
bokura hatada hikari ninatte
Ah Ah… I Know I`ll just find something
nin haminna ieji wo isogu
toki hadokohe negai wo hakobu
tatta ichibyou mokitto
kamisama karano purezento
bokura no mirai no
hajimariniirunda
kono sakini nanigaarutoshitatte
yume hahontono kotae ninaru
daiji ni omoe ru kun gairukotoga
boku no chikara sa
I`ll keep on feelin` everytime
kokoro niha kun gairu
Baby Don`t cry it`s all right now
futari deitaiyo
I`ll keep on dreamin` every time
I know I`ll just find your love
daki atta ude no naka de
bokura hatadahitotsuninatte
nukumoriha kanashimi mo
iyashi tekurerudarou
boku nosobawo hanare naide
irebaiisa
kun ga suki dakara
I`ll keep on feelin` everytime
kokoro niha kun gairu
Baby Don`t cry it`s all right now
futari deitaiyo
I`ll keep on dreamin` every time
I know I`ll just find your love
daki atta yuki no naka de
bokura hatada hikari ninatte
Ah Ah… I Know I`ll just find something
Ah Ah… kun dakewo mamotte yukuyo
——–

[English Translation]
I`ll keep on feelin` everytime
You are in my heart
Baby Don`t cry it’s all right
I want it to be the two of us
I’ll keep on dreamin’ everytime
I know I’ll just find your love
As we embraced each other in our arms
We became one
There is no one by the snowy sidewalk
Our breaths became pure white petals
Your hands softly clenched in your pockets
Slowly warming up my heart
Two lonely people wanted to test
Just how profoud love is
Only by my tears shall I be happy
And that is what I believe so
I`ll keep on feelin` everytime
You are in my heart
Baby don`t cry it`s all right now
I want it to be the two of us
I’ll keep on dreamin’ everytime
I know I’ll just find your love
As we embraced each other amidst the snow
We became one
Ah Ah… I know I`ll just find something
Everyone hurries home
Where does time carry our hopes?
Because surely, in a single second
The present from God
Our future will start
I wonder what lies ahead of us?
Our dream will become the real answer
This valuable feeling of you being here
Is my strength you see
I’ll keep on feelin’ everytime
You’re in my heart
Baby don’t cry, it’s all right now
I want us to be together
I’ll keep on dreamin’ everytime
I know I’ll just find your love
As we embraced each other in our arms
We became one
Warmth is also sorrow
Which can heal you.
Do not leave my side.
If you can do that, then that’s enough
Because I love you
I’ll keep on feelin’ everytime
You’re in my heart
Baby don’t cry, it’s all right now
I want us to be together
I’ll keep on dreamin’ everytime
I know I’ll just find your love
As we embraced each other amidst the snow
We became the light
Ah Ah…I know I’ll just find your love
Ah Ah…I will protect only you

Lyrics Credit : parkyeonyoung @wordpress


THANK YOU, SEE YOU IN THE NEXT POST