Selasa, 30 Ogos 2011

Selamat Hari Raya dan 'hiatus'


SELAMAT HARI RAYA!!!!
BOOM!! BOOM!! Bunyi mercun!

Baiklah, di kesempatan ini Yayah ingin mengucapkan
Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada kawan-kawan Yayah
dan juga kepada para blogger disayangi.

Sesungguhnya Ramadhan telah berlalu, dan Yayah berasa amat sedih sekali
kerana ia telah berakhir.
Tibanya Syawal sebagai tanda hari kemenangan, maka bermaaf-maafan
lah kita sesama insan.

Yayah ingin memohon maaf jika terkasar bahasa, terguris hati anda
dan sebagainya. Sesungguhnya Yayah hanya manusia biasa
yang tak pernah lari daripada melakukan kesilapan.

Berhubung dengan ini, Yayah akan 'hiatus' untuk beberapa bulan bagi
fokus terhadap pelajaran kerana SPM sudah hampir.
Yayah telah maafkan kesalahan anda semua.
Doakanlah juga agar Yayah berjaya dan yakin
untuk menghadapi peperiksaan.

Maka, tiada lagi 'update' daripada blog ini dan Yayah hanya dapat
online laman Twitter sahaja. Jika berkesempatan, Insyaallah Yayah akan
update blog ini.

TERIMA KASIH para BLOGGER !
Sehingga kita berjumpa lagi, ASSALAMUALAIKUM !


THANK YOU, SEE YOU IN THE NEXT POST

Ahad, 28 Ogos 2011

Saddest Week~


Minggu ini memang minggu yang menyedihkan. Segala-gala yang berlaku
dalam minggu ini memang tak dapat diduga. Sepanjang minggu nih juga Yayah
dalam 'bad mood'.



(Yayah sedih tengok Leeteuk oppa menangis)

Berita tentang Heechul oppa akan masuk askar pada 1 September 2011
cukup mengejutkan Yayah dan ELF yang lain.
Dalam minggu ini juga Yayah agak kepenatan daripada
aktiviti yang sibuk di sekolah.
Minggu yang tak beberapa bagus untuk Yayah.

Minta maaf kepada para blogger yang berjalan-jalan di blog Yayah.
Yayah memang tak sempat nak lawat balik blog anda. Sepanjang 2 minggu nih
Yayah memang amat sibuk. Tak dapat nak update blog seperti selalu.

Berhubung dengan Heechul oppa, Yayah akan tetap
tunggu oppa sampai bila-bila. Asalkan SUPER JUNIOR
masih berjuang di industri muzik Korea Selatan.




THANK YOU, SEE YOU IN THE NEXT POST

Sabtu, 20 Ogos 2011

30 days k-pop challenges : #Day 30

Day 30: A k-pop idol that has amazing eye smiles








THANK YOU, SEE YOU IN THE NEXT POST

Jumaat, 19 Ogos 2011

30 days k-pop challenges : #Day 29

Day 29: A k-pop song you never get tired of



Ok, berdasarkan tajuk nih, Anda mesti dapat agak siapa yang akan Yayah pilih.

Yayah akan pilih yang tak lain dan tak bukan ialah SUPER JUNIOR ! (maaf ayat berbelit sikit).

Yayah memang tak pernah penat dengar lagu SUPER JUNIOR. 
Lagu KPOP yang lain pun Yayah layan jugak.
Tapi Yayah lebih memilih kepada Super Junior.

Daripada album Super Junior05 sehingga Mr. Simple,
Yayah memang sukakannya.
Sebab itulah kebanyakannya Yayah memilih Super Junior,
Yayah merupakan TRUE ELF .


THANK YOU, SEE YOU IN THE NEXT POST

Khamis, 18 Ogos 2011

30 days k-pop challenges : #Day 28

Day 28: Your favourite cover of an American song by a k-pop artist


Insomnia - Ryeowook
Originally sing by Craig David


THANK YOU, SEE YOU IN THE NEXT POST

Rabu, 17 Ogos 2011

30 days k-pop challenges : #Day 27

Day 27: Your favourite dance battle



ENJOY!!!

THANK YOU, SEE YOU IN THE NEXT POST

Selasa, 16 Ogos 2011

Contest Kpop Bloggers!!


Baiklah, kali ini Yayah nak masuk contest yang
telah di anjurkan oleh Wana Kim.
(Sila tekan Banner kalau nak join)
Syarat-syarat contest dan hadiah boleh lihat di puan contest punya blog #ayatpelik
Oleh itu,Yayah mempertaruhkan semua gambar nih #cheewaah.

SUPER JUNIOR

(Nih gambar kolaj yang Yayah buat sendiri)

Gambar Yayah dan Bias (Ryeowook)



(Bekas header blog Yayah)


(Edit kerana nak seronok, #hahahaha)

Kalau nak tengok banyak lagi, silalah ke page artwork .
Kat page tuh banyak poster yang Yayah edit ^_^

Oleh itu, Yayah nak tagged kat semua Kpopper's yang berminat ^_^


THANK YOU, SEE YOU IN THE NEXT POST

30 days k-pop challenges : #Day 26

Day 26: Your favourite cover of a k-pop song by another k-pop artist

Super Junior Gee Cover



Sedap dengar lagu Gee versi perlahan begini.
Lagu Gee memang lagu favourite Yayah.


THANK YOU, SEE YOU IN THE NEXT POST

Isnin, 15 Ogos 2011

30 days k-pop challenges : #Day 25

Day 25: Your favourite k-pop music video

Sebelum nih Yayah dah pernah jawab soalan ini.
Kalau anda kenal Yayah, anda pasti sudah tahu favourite k-pop music video, hahahaha.

Ok, tanpa membuang masa, Yayah tunjukkan!
Jeng...jeng..jeng...



MR. SIMPLE by SUPER JUNIOR



THANK YOU, SEE YOU IN THE NEXT POST

Ahad, 14 Ogos 2011

30 days k-pop challenges : #Day 24

Day 24: A picture of a k-pop idol who you think is overrated

Sebenarnya Yayah tak beerapa faham dengan kehendak soalan, jadi Yayah
letak jer lah gambar yang Yayah suka, hahahaha.






Dan banyak lagi, hahahahahaha.
Kalau nk gambar lagi, bolehlah follow TUMBLR yayah.



THANK YOU, SEE YOU IN THE NEXT POST

Sabtu, 13 Ogos 2011

30 days k-pop challenges : #Day 23

Day 23: A picture of a k-pop idol who you think is underrated

Hurm...Let me think first......
........
.....
...
.
Yayah rasa tak ada satu pun yang Underrated, hahahahaha




THANK YOU, SEE YOU IN THE NEXT POST

Jumaat, 12 Ogos 2011

30 days k-pop challenges : #Day 22

Day 22: Your favourite picture of your favorite k-pop group

I LOVE SUPER JUNIOR

 #THE LAST MAN STANDING







THANK YOU, SEE YOU IN THE NEXT POST

Khamis, 11 Ogos 2011

30 days k-pop challenges : #Day 21

Day 21: Your favourite picture of your girl k-pop bias

1,2,3 SHOW !




Fullstop! #hahahaha


THANK YOU, SEE YOU IN THE NEXT POST

Rabu, 10 Ogos 2011

30 days k-pop challenges : #Day 20

Day 20: Your favourite picture of your guy k-pop bias

Jeng,jeng jeng!!!
Silalah cuci mata anda.





Yayah dah tak larat nak upload lagi. Selebihnya masih ada di Folder Yayah.
#IloveYouKIMRYEOWOOK


THANK YOU, SEE YOU IN THE NEXT POST

Selasa, 9 Ogos 2011

30 days k-pop challenges : #Day 19

Day 19: Your favourite interview of a k-pop idol or group


Kali ini Yayah pilih yang berkaitan dengan Super Show di Malaysia.
Sebenarnya seronok dengar mereka cerita pasal Malaysia dan
ditambah dengan Leeteuk oppa punya Favourite ayat
"Apa Khabar!"



Super Junior SS2 promotional Message


Super Junior SS3 promotional Message





THANK YOU, SEE YOU IN THE NEXT POST

Isnin, 8 Ogos 2011

30 days k-pop challenges : #Day 18

Day 18: A k-pop idol you wish was your younger sibling

1- Lee Taemin


Walaupun Taemin sebenarnya tua setahun daripada Yayah, tetapi kecomelannya membuatkan Yayah mahu ambil dia sebagai adik angkat #hahahaha

2- Youngmin dan Kwangmin


Adik-beradik kembar nih memang muda setahun daripada Yayah #melepas sudah
Nampaknya Yayah dah semakin tua #hahahahaha.

Seterusnya, Yayah tak dapat nk upload jugak gambar disebabkan line internet semput.
Oleh itu, hanya ini yang Yayah mampu tulis , #hahahaha


THANK YOU, SEE YOU IN THE NEXT POST

Ahad, 7 Ogos 2011

30 days k-pop challenges : #Day 17

Day 17: A k-pop idol you wish was your older sibling

1- Leeteuk (Super Junior)


2- Siwon (Super Junior)


Seterusnya, Yayah tak larat nak upload gambar lagi. Kalau ikut turutan, semua ahli Super Junior masuk senarai kecuali Ryeowook #calon suami .

Selain itu, Hero Jaejoong, Rain, T.O.P, dan Junhyung masuk dalam senarai Yayah juga.


THANK YOU, SEE YOU IN THE NEXT POST

Sabtu, 6 Ogos 2011

Kpop tag

Yayah baru saja di tagged oleh Dongsaeng Ahra yang telah berjalan-jalan di blog Farha dan menjumpai segmen yang menarik ini. Mari bersama-sama menjawabnya.



1. List top 5 kpop band korang.
- Super Junior
- B2ST
-DBSK
- SHINee
- BigBang

2. Sape ultimate bias korang kat band no.1 ?
K I M  R Y E O W O O K

3. Lagu favorite korang kat band no.3 ?
Mirotic

4. Naempyeon korang kat no.2 ?
Yoon Doojoon

5. kenapa korang minat band no.5
Sebab band tuh antara yang terhebat di Korea #hahahaha

6. Lagu paling best korang dengar dari band no.4 ?
Lucifer

7. Member yang paling korang nak jumpa dalam band no.1 ?
S U P E R  J U N I O R

8. Best mv choreography oleh band no.3 ?
MV Keep your Head Down

9. hadiah yang korang nak bagi kat bias korang dalam band no.2 ?
Kasih Sayang yang secukupnya #hahahaha

10. Member band no.5 yang hampir sama dengan ciri-ciri idaman korang ?
T.O.P

11. ucapan untuk band no.4 ?
Teruskan berjuang di industri muzik! #cheewah

Tagged :


THANK YOU, SEE YOU IN THE NEXT POST

[FREEBIES] Font

Freebies lagi Yayah mahu beri! 
Yayah tengah bosan lalu mencari font-font yang Yayah berkenan. 
Oleh itu Yayah mahu berkongsi dengan anda semua font nih. 
Sekali lagi, sila komen jika anda ambil salah satu daripada font ini.

Sila tekan font yang anda berminat untuk mendownload nya~



THANK YOU, SEE YOU IN THE NEXT POST

[FREEBIES] Cute background

Kali nih Yayah nak bagi free background untuk anda semua. Yayah ambil yang comel-comel sedikit.
Penat juga Yayah godek-godek Google untuk cari.


http://images2.layoutsparks.com/1/116252/hello-kitty-cute-background.gif


http://i153.photobucket.com/albums/s213/manga476/Cute%20Background/background.gif


http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTBqR-xfiBHXMcf3SKyVLevqOQruCJKMykAVEifltUVSmi_pZEnEA


http://i153.photobucket.com/albums/s213/manga476/Cute%20Background/straw.gif


http://www.bealog.net/uploads/background/cute-backgound-pattern-007.gif


http://i153.photobucket.com/albums/s213/manga476/Cute%20Background/thcakes.gif


http://i153.photobucket.com/albums/s213/manga476/Cute%20Background/th47.gif


http://i153.photobucket.com/albums/s213/manga476/Cute%20Background/870145bnss25qao7.jpg

Kalau amik jangan lupa beritahu. Kalau tak beritahu, berdosa!
Lepas nih Yayah bagi lagi. Di bulan Ramadhan ini Yayah telah cuba merajinkan diri
untuk beri anda freebies.

Kalau ada request jangan lupa beritahu.


THANK YOU, SEE YOU IN THE NEXT POST