Ahad, 31 Julai 2011

Next week - Comeback Super Junior on Inkigayo



EXCITED!!!!!! Kalau dah teaser sikit nih pun dah gempak, mesti teaser sebenar Lagi GEMPAK!
Tak sabar menantikan kepulangan mereka!


THANK YOU, SEE YOU IN THE NEXT POST

30 days k-pop challenges : #Day 15

Day 15: A k-pop song that reminds you of someone you miss


IT'S YOU - SUPER JUNIOR


Yayah asyik letak lagu It's you jer, kenapa ekk?
Lagu It's you nih memang melekat kat hati Yayah sampai bila-bila.
Lagu ini mengingatkan Yayah kepada Hangeng,Kangin dan Kibum oppa yang amat dirindui.
Lagu ini juga Yayah tujukan kepada adik saudara kesayangan Yayah iaitu
Wan Nurul Nabilla.
Sedih pulak bila nak cerita panjang-panjang #uikks? rindu sangat ker?


THANK YOU, SEE YOU IN THE NEXT POST

Sabtu, 30 Julai 2011

30 days k-pop challenges : #Day 14

Day 14: A k-pop song that makes you smile

NO OTHER - SUPER JUNIOR


Lagu nih kalau tak cakap pun tak payah. kalau tgk pun secara automatik dah tersenyum lihat gelagat oppadeul semua. Manis jer kesemuanya.

MARRY U - SUPER JUNIOR


Lagu nih memang buat Yayah tersenyum sendiri #berangan.
Terbayang semua oppa buat confession nih memang tersenyum para ELF #hahahaha.


THANK YOU, SEE YOU IN THE NEXT POST

Jumaat, 29 Julai 2011

30 days k-pop challenges : #Day 13

Day 13: A k-pop group you dislike and why


Kalau nak diikutkan hati, memang ada sesetengah kumpulan yang Yayah tak suka.
Tapi Yayah tak mahu nyatakan di atas sebab risiko yang tinggi.
#kenapa letak gambar f(x)?
Yayah suka f (x) dan jangan sesuka hati fikir Yayah tak suka f(x) pulak.
Yayah letak gambar mereka sebagai hiasan sebab dah tak tahu
nak letak gambar siapa lagi dan ekspressi muka mereka sesuai dengan entri kali ini #eh,ye ke?.

Akhir kata , KPOP terbaikkk!!!


THANK YOU, SEE YOU IN THE NEXT POST

Khamis, 28 Julai 2011

[PIC] SUPER JUNIOR NEW PIC (only 6 member)




THANK YOU, SEE YOU IN THE NEXT POST

Gambar Super Junior #5jib


Inilah gambar kumpulan yang telah didedahkan oleh SM hari ini.


THANK YOU, SEE YOU IN THE NEXT POST

30 days k-pop challenges : #Day 12

Day 12: The very first k-pop song you have ever heard

SORRY , SORRY - SUPER JUNIOR


Lagu kpop memang banyak yang Yayah dah dengar , tapi lagu nih merupakan lagu yang berjaya menarik Yayah masuk ke dunia KPOP.


THANK YOU, SEE YOU IN THE NEXT POST

Rabu, 27 Julai 2011

30 days k-pop challenges : #Day 11

Day 11: Your favourite k-pop music video


1 - Super Junior - It's you


Video ini merupakan kegemaran Yayah sepanjang masa kerana dalam video ini Super Junior lengakap 13 orang dan video ini juga merupakan video terakhir mereka bersama. #sedih

2 - Super Junior - No other


Video ini amat menarik dari segi warna dan jalan ceritanya. Memang kegemaran Yayah.

3- Super Junior M - Perfection


Macam nama tajuk lagu, video ini memang 'PERFECT '. Yayah suka dengan
latar belakangnya dan penataan cahayanya yang bagus.



THANK YOU, SEE YOU IN THE NEXT POST

Gambar teaser Siwon dan Heechul


KYAA!!!!! betul-betul menarik!


Tersedak apabila melihat gambar Siwon oppa !!! memang berdarah hidung ini.
Konsep yang agak pelik.

Oleh itu, Yayah memang 'speechless' sekarang. Tak tahu nak tulis apa lagi selain DAEBAKK!!!!



THANK YOU, SEE YOU IN THE NEXT POST

Selasa, 26 Julai 2011

Gambar teaser Yesung


Mula-mula lihat gambar ini, nasib baiklah fesyennya ok. Yesung oppa memang tak boleh digayakan dengan pelik-pelik. Yayah bersyukur gambarnyaa bagus. Apa-apapun, Yesung memang terlihat kacak ! Go YeWook! #dah agak hari nih mesti Yesung



THANK YOU, SEE YOU IN THE NEXT POST

30 days k-pop challenges : #Day 10

Day 10: A k-pop dance you’d like to learn


Jeng, jeng , jeng

1 - Perfection - Super Junior M


2 - Fiction - BEAST




THANK YOU, SEE YOU IN THE NEXT POST

Isnin, 25 Julai 2011

Ryeowook di Top Trending Twitter


Hari ini, dengan kuasa ELF dan Ryeosomnia Wookie oppa telah berada di Top Trending Twitter.

Hanya sebab Seluar yang dipakai dan juga bulu pelepah yang dipegang sudah berjaya
menghangatkan suasana. ELF DAEBAK!


THANK YOU, SEE YOU IN THE NEXT POST

Gambar teaser Ryeowook



Akhirnya penantian Yayah membuahkan hasil! Walaupun SM lamabat upload gambar ini kerana hal tertentu,
tapi Yayah tak menjangkakan akan dapat kejutan begini! #kejuatan lagi

Yayah sangat teruja hari ini!!!! terima kasih SM! Sayang Ryeong oppa 



THANK YOU, SEE YOU IN THE NEXT POST

No Super Junior teaser photo today

 Kahabr angin mengatakan, hari ini tiada teaser #huhuhuhu
"Memandangkan hari ini hari pengebumian nenek Siwon , SMent telah membatalkan untuk mengeluarkan teaser photo hari ini sebagai penghormatan"
credit : specialjungsu @twitter


THANK YOU, SEE YOU IN THE NEXT POST

30 days k-pop challenges : #Day 9

Day 9: Your favourite k-pop performance

Best perfomance everrr!!!!

Super Junior at SBS Gayo Daejun 2010




THANK YOU, SEE YOU IN THE NEXT POST

Ahad, 24 Julai 2011

[PIC] Another Suju sneak peak Shooting location



( Cuba perhatikan bayang=bayang SuJu dalam nih, mana tahu dapat klu ker? )





THANK YOU, SEE YOU IN THE NEXT POST

Gambar teaser Sungmin


Wow! Sungmin oppa memang terlihat 'AWESOME'. Nampaknya dah dua couple di 'released' kan, iaitu EunHae dan KyuMin. Harap-harap lepas ini YeWook pula.
Sekarang hanya tingga 4 orang lagi iaitu Heechul,Yesung,Siwon danRyeowook.

P.S - Saya nak gamra teaser Ryeowook secepat yang mungkin #huhuhu



THANK YOU, SEE YOU IN THE NEXT POST

30 days k-pop challenges : #Day 8

Day 8: A k-pop song you know all the words to

Setakat ini, lagu yang Yayah hampir tahu keseluruhan mksudnya ialah SORRY,SORRY daripada Super Junior.




THANK YOU, SEE YOU IN THE NEXT POST

Edit Blog ^_^

 Saya telah mengedit 4 blog termasuk saya punya dimulai 
pukul 5.25 petang pada 22 Julai hingga 11.30 malam pada 23 Julai. 
Hanya tuhan saja tahu betapa penatnya diri saya ini. 
Sekarang tangan saya mula sakit sehingga ke urat.

Baiklah, ini ialah hasil blog yang telah saya edit 
keseluruhannya dari segi coding dan juga header blog.


( Blog saya sendiri yang telah dikemaskini )


 Blog Syazie 


Blog Hira


 Blog Elin 

#Hahahahaha, memang bermacam-macam warna tema. Blog manakah yang anda
 rasa menarik hati?  #cheewah
Oleh itu, saya amat berpuas hati apabila melihat hasilnya walaupun tak sebeberapa.


P.S - Ada sesiapa yang nak tempah header? Sementara saya masih 
ada masa jadi saya akan buat.





THANK YOU, SEE YOU IN THE NEXT POST

Sabtu, 23 Julai 2011

Tutorial : Tukar ayat 'Comment' kpd ayat sendiri

Tutorial ini diminta daripada orang yang sama di Facebook (Park Hyosonn Unnie ^_^)

Unnie nih nak tahu cara tukarkan ayat 'Comment' kepada ayat kita sendiri.
Tutorial ini pun senang juga dan tiada masalah untuk melakukannya.

Mula-mula, pergi ke DESIGN ,
Kemudian tekan EDIT di bahagian catatan blog / Blog post
(Rujuk gambar)


Kemudian akan keluar macam ini (Rujuk gambar )
Selepas itu tukarkan perkataan 'Comment' kepada ayat sendiri
#Yayah guna ayat keberkatan


Dah selesai, tekanlah 'SAVE' 

Selamat mencuba ! ^_^



THANK YOU, SEE YOU IN THE NEXT POST

Tutorial : Rainbow Links




Baiklah, Tutorial ini diminta oleh rakan saya di Facebook.
Dia nak tahu bagaimana links saya boleh berwarna-warni.
#cuba sentuh tajuk post kalau nak tahu

Benda ni senang sahaja, tak perlu pecah kepala nak fikir. #ayat melebih

ikut langkah ini :

1 - Buka Design >Add a gadget > HTML / JavaScript

Selepas itu letakkan code ini :

( Sila tekan ctrl +c untuk copy code ini)

<script src="http://sites.google.com/site/testingsahaja/rainbow.js">
</script>




Lepas letak, teakan SAVE dan boleh View Blog terus.

Selamat Mencuba ! ^_^



THANK YOU, SEE YOU IN THE NEXT POST

30 days k-pop challenges : #Day 7

Day 7: A k-pop song that makes you cry

Super Junior - Shining Star


Yayah sedih kerana teringat ahli Super Junior menangis apabila menyanyikan lagu ini. Yayah berharap mereka menjadi sebuah kumpulan yang terbaik dan kesemua ahli bergabung semula #nak nangis nih



THANK YOU, SEE YOU IN THE NEXT POST

Gambar teaser Kyuhyun



Sungguh mengejutkan! Baru sahaja ELf komen tentang gambar Shindong dan tanpa dijangka SMENT telah 'upload' gambar Kyuhyun oppa sekali. Adakah ia secara tak sengaja ataupun kejutan hujung minggu?
Yayah harap SMENT buat banyak lagi kejutan kerana Yayah sukakannya! #hahahaha


THANK YOU, SEE YOU IN THE NEXT POST

Gambar teaser Shindong



Kali ini SMENT lambat 'upload' gambar teaser dan tidak seperti sebelum ini. Oleh hal yang demikian telah  membuatkan kesemua ELF hilang sabar.
Mereka fikir SMENT akan cuti daripada mengeluarkan teaser pada hujung minggu.
Nampaknya SMENT telah menepati janjinya dengan memuat naik juga gmbar teaser pada hari ini.

Sejujurnya Yayah ingin katakan, gambar Shindong oppa sahaja yang kelihatan agak realistik dan tidak terlalu bermain dengan warna #tak tahu lagi gambar ahli yang lain

P.S - Shinndong oppa kelihatan segak didalam gambar ini.



THANK YOU, SEE YOU IN THE NEXT POST

[Sneak peak] Super Junior MV Shooting photo

Ini ialah gambar 'sneak peak' yang di beri oleh 'choreographer' Super Junior sendiri.




Dari sini kita dapat lihat kesemua latar belakang berwarna putih. Super Junior sedang 'shooting' MV terbaru untuk album kelima nanti dari malam semalam hingga pagi ini.


Gambar ini pula di 'upload' oleh Heechul oppa ke laman Twitternya.


UPDATE : Takziah diucapkan kepada Siwon oppa atas pemergian neneknya pada 22 julai 2011.
Siwon oppa juga menyatakan perasaan sedihnya di Twitter.



THANK YOU, SEE YOU IN THE NEXT POST

Jumaat, 22 Julai 2011

Gambar teaser Leeteuk




Gambar Leeteuk oppa memang unik sangat. Tak sangka gayanya begini.
Semalam diuar-uarkan bahawa gambar Sungmin oppa yang akan didedahkan hari ini tetapi jangkaan mereka kurang tepat kerana hari ini gambar Leeteuk oppa yang didedahkan terlebih dahulu.
Baiklah, sekarang memang tak dapat nak ramal lagi kerana Yayah nak kesemua gambar ahli Super Junior didedahkan serentak #dasar tamak

Apa-apa pun yang terjadi, Album kelima memang terbaik!!!



THANK YOU, SEE YOU IN THE NEXT POST

30 days k-pop challenges : #Day 6

Day 6: Your favourite k-pop song from your favorite girl group

Semua lagu f (x) adalah merupakan kegemaran Yayah. Memang susah untuk Yayah pilih yang terbaik.
Oleh itu, Yayah akan pilih yang terbaru.

1 - Hot Summer - f(x)


2 - Twinkle twinkle - Girl's Day


Dan di antara lagu yang memang menjadi kegemaran Yayah sampai sekarang ialah

3 - Gee - SNSD




THANK YOU, SEE YOU IN THE NEXT POST

Khamis, 21 Julai 2011

Gambar teaser Donghae


Nampaknya macam tema berwarna-warni bagi album kelima nanti.


THANK YOU, SEE YOU IN THE NEXT POST